Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Februári program ajánlatunk

2011.01.18

2011. február 5-én, szombaton 14 órai kezdéssel vendégünk lesz Zsíros-Simon Mária nagykőrösi író-, költő- és előadóművész.

Harminc éve ír verseket. 2004-ben a Svájci Alterra könyvkiadó kötött vele egy írói, költői szerződést. 2005. szeptember 8-a óta hivatásos költője Magyarországnak. Öt verses kötete jelent meg. Ebből az öt kötetből állít össze egy hatvan perces önálló műsort. Egyszerű Petőfi stílusban íródnak a versek, ezért a négyéves gyerektől a kilencvenéves bácsiig mindenki megérti.

A költőnő nem titkolt szándéka, hogy az emberekkel megszerettesse a betűk világát az olvasáson, és a verseken keresztül. Szeretné a gyerekeket az internet elől a betűk birodalmába vezetni, hogy ez által nagyobb legyen a képzeletviláguk. Mert akinek képzelet világa van, az sikeresen tudja megoldani a problémáit. Az előadásában beszél a szülők és nevelők iránti tiszteletről, az élet értékéről és céljáról. Az előadás úgy van megtervezve, hogy mindenki megtalálja benne azt, amit szeret. Humoros, szerelmes, érzelmes, mély és tájleíró versek sokasága hangzik el.

A kötetei címe.     Az első:               Az érzelmek árnyékában
                            A második:               Dal szárnyán szőtt szerelem
                           A harmadik:              Lúdas Matyi visszatért
                           A negyedik:               Szemeden át a csillagok útján
                              Az ötödik:              A Dinó család

 

Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt a városi könyvtárban!