Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Küldetésnyilatkozat

Küldetésnyilatkozat

Gyömrő Város Önkormányzata Városi Könyvtár

 

A gyömrői Városi Könyvtár fő feladatának tekinti, hogy a város és vonzáskörzetében élő állampolgárok helyi, hazai és nemzetközi információhoz való jutását a lehető legszélesebb körben elősegítse, továbbá lehetővé tegye a felhasználói számára a tanulást, beleértve az élethosszig tartó tanulást, és a szabadidő hasznos eltöltését.

 

A könyvtár a küldetését a folyamatosan bővülő dokumentumállományával, felhasználóbarát szolgáltatásaival, rendszeresen jelentkező programjaival, képzett szakembereivel és jó technikai felszereltségével valósítja meg.

 

Az állománygyarapítás folyamatos, részben a felhasználók igényeihez igazodik. Törekszünk a szórakoztató és a szakirodalom bővítésére egyaránt. A saját állományukon kívül könyvtárközi kölcsönzés segítségével közvetítünk dokumentumokat.

 

Nyilvános internet használatot biztosítunk számítógépeinken, beiratkozott olvasóinknak ingyenesen, nem beiratkozott használóknak térítés ellenében, de a könyvtár területén wifi hálózaton bárki számára ingyenesen elérhető.

 

A könyvtár akadálymentesített, de lehetőség van házhoz szállított kölcsönzésre is a Gyömrő és Környéke Szociális Szolgáltató Központ közreműködésével.

 

A folyamatosan bővülő helyismereti gyűjtemény által bárki megismerheti a város történetét, kulturális és gazdasági életét, természeti értékeit és neves gyömrői polgárokat.

 

Összehangoljuk tevékenységünket a városban működő oktatási és közművelődési intézményekkel.